Crispy rice salad

Crispy rice salad

Sprø, smakfull og full av digge ingredienser. Crispy rice salad er en genial måte å bruke opp risrestene på.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 dl kokt basmatiris
  • 0,5 slangeagurk
  • 0,5 liten rødkål
  • 200 g edamamebønner
  • 100 g reddiker
  • 1 dl usaltede peanøtter
  • friske urter
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sriracha
  • 1 ss olje

Dressing

Fremgangsmåte

  1. Bruk gårsdagens risrester eller kok ris og kjøl den ned til romtemperatur. Hvis du koker ris, bruk halvparten så mye tørr ris som oppgitt i ingredienslisten.
  2. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Ha risen på et stekebrett med bakepapir. Ha over soyasaus, sriracha, olje og smør risen til et jevnt lag. Bak i ovnen til risen blir crispy (ca. 20-25 minutter). Rør halvveis.
  3. I et glass med lokk: Bland olje, soyasaus, jusen av lime, honning og et hakka hvitløksfedd. Ha på lokket og rist til ingrediensene er godt blandet.
  4. Kutt grønnsakene i små biter.
  5. Ha risen i en bolle sammen med grønnsakene. Topp med hakkede peanøtter, urter og dressingen. Bland godt.
  6. Nyt!
Del på Facebook